Big-O

Instruktør
  • Ron Howard
Skuespillere
  • Frank Langella
  • Michael Sheen
  • Matthew Macfadyen
  • Sam Rockwell
  • Oliver Platt
Distributør
  • Universal

Anmeldelse: Frost/Nixon

af David Bjerre

Tre år efter han havde trukket sig fra præsidentembedet og forladt det hvide hus var Richard Nixon klar til at fortælle sin version af historien om sin regeringsperiode. De fleste nyhedsorganisationer var interesserede i at score dette historiske interview, men af uransagelige årsager blev det den engelske Playboy TV-vært David Frost, der fik chance for at snakke med Nixon. I den endelige version bestod interviewet af fire programmer på 90 minutter, der blev de mest sete politiske udsendelser nogensinde.

Hvordan blev dette interview stablet på benene? Hvad foregik der i kulisserne? Og hvordan fik Frost for første gang nogensinde Nixon til at indrømme, at han havde begået fejl? Det er i alt sin enkelthed den historie filmen her vil fortælle.

Det er ikke tilfældigt at de to navne Frost/Nixon er stille så skarpt op ved siden af hinanden i titlen, for vi er nærmest ude i en verbal boksekamp. Letvægteren Frost vs. sværvægteren Nixon. Den ukomplicerede TV-vært mod den snu ræv. Filmen udspiller sig også nærmest som en boksekamp.

Frost/Nixon er en flot produceret film. Instruktøren Ron Howard fortæller sin historie i en effektiv intens stil, der kombinerer håndholdt kamera, med lynhurtige panoreringer og tæt klipning, der minder om en moderne montage stil, samtidigt med at filmen har det klassiske varme look vi er vant til fra periode film.

Frost/Nixon er en solid, velsmurt maskine, lidt ligesom Howards Apollo 13, den er dog langt fra så spændende. Nogle vil måske kunne hidse sig mere op over dette historiske møde, end et par astronauter, der får problemer, men ser man nøgternt på det er Frost/Nixon ganske enkelt ikke nær så god en film. Et af filmens problemer er, at den gerne vil vise, hvordan Nixon trækker tiden ud og begiver sig ud på endeløse ligegyldige tangenter, for at slippe for at svare på de centrale spørgsmål. Men hver gang Nixon bliver lang i spyttet gør filmen det også. I filmens bedste øjeblikke - specielt i dens klimaks - er det dog umuligt ikke at bliver revet med og mærke historiens vingesus.

The Buzz

Filmen, manuskriptet, instruktionen og Frank Langella er så godt som garanteret en nominering, men der vil sandsynligvis falde endnu flere nomineringer af Frost/Nixon, Akademiet vil ELSKE denne film.

Tilbage til 2008 oversigten
Tilbage til forsiden