Big-O

Instruktør
  • Guillermo del Toro
Skuespillere
  • Ron Perlman
  • Selma Blair
  • John Hurt
  • Luke Goss
  • Doug Jones
Distributør
  • Universal

Anmeldelse: Hellboy II: The Golden Army

af Jesper Nicolaj Christiansen

Hellboy er skabt af den fantasifulde tegner Mike Mignola. Det er, i tegneseriens format, et dystert og kulørt univers, fyldt med underlige skabninger, ikke mindst hovedpersonen selv, der er en djævel, der er opdraget katolsk til at redde menneskeheden (mest fra den selv).

Man falder jo næsten på sine blødende knæ og tigger og beder om, at Hollywood ikke røvpuler dette unikke påfund. Og underligt nok, har et eller andet klogt hoved, et eller andet sted i Hollywood, forsøgt at smelte vision med vision, og har ringet til Guillermo del Toro, og resten er historie.

I dette andet forsøg dirigerer del Toro mindst lige så stilsikkert, som i 1’eren, dog er historien her en anelse bedre, og rent visuelt set er det, som man efterhånden forventer af en del Toro film, et kæmpe orgie. Desværre ligner det her lidt out-takes fra Pans labyrint, og rent visuelt byder filmen ikke på så meget nyt, dog er der en fantastisk dukkesekvens (i følge denne anmelder, filmens højdepunkt) hvor Guillermo viser kampen mellem menneskerne og skovvæsnerne. Et andet godt påfund er ektoplasma chefen med det tyskklingende navn Johan Krauss og Den Gyldne hær. Virkelig guf for øjne og fantasi.

Historien handler kort fortalt om en prins fra en for længst glemt civilisation der synes mennesker er nogle grådige bæster, og derfor skal de dø. Fair nok. Hellboy og hans venner må ud i felten og sørge for menneskeheden overlever. Den titel involveret "gyldne hær" er en flok robot-agtige krige som kan vækkes og som er uovervindelige. Eller, burde være det. Hellboy II er på nogle område lige ved, at gå hen og blive filosofisk, og tør man sige det, faktisk dyb, men så er det som om Hollywood bliver angst for, at de kære biografpublikummer skulle sidde og røv kede sig, så man skruer CGI knappen op på 11 og giver den gas, hvilket dræber alt hvad der er positivt ved denne film.

Jeg glæder mig til Guillermos Hobitten, og håber så, at han til den film har fundet på et nyt look, så den ikke ligner Pans Labyrint 3.

Nomineringer

Tilbage til 2008 oversigten
Tilbage til forsiden