Big-O

Instruktør
  • Armando Iannucci
Skuespillere
  • Peter Capaldi
  • Tom Hollander
  • James Gandolfini
  • Chris Addison
  • Anna Chlumsky
Distributør
  • IFC Films

Anmeldelse: In The Loop

af David Bjerre

I det moderne informationssamfund skal der blot en forkert sætning til at starte en krig. Det må den stakkels politiker Simon Foster sande, da han i et radioprogram kommer til at sige "war is unforeseeable". Snart er han blevet centrum i en gradvist mere og mere kompliceret international krise, og hver gang han åbner munden for at dæmpe gemytterne bliver det bare endnu værre.

Tilbage i '80erne var Yes, Minister målestokken for hvordan man blandede politik og satire. En serie, der var så sofistikeret og godt skruet sammen, at den er ikke blevet den mindste smule uaktuel siden, snarere tvært imod.

In The Loop er en lille engelsk film, der har det hele i munden. Den lægger sig op af den politiske satire vi kender fra Yes, Minister, men bruger en visuel stil, der kan sammenlignes med The Office, og det har imponeret amerikanerne nok til at nominere den til en manuskript Oscar, på trods af at "ingen" har hørt om den.

Dialogen er nu også absolut fantastisk. Replikkerne og de vulgære tilsvinelser suser af sted, så man bliver helt rundtosset, samtidigt med, at det politiske spil og de studehandler, der foregår bag kulisserne, får hele systemet til at fremstå som en børnehave. Alle politikere burde tvinges til at se denne film og de burde alle sammen skamme sig.

Desværre føles In The Loop aldrig som en rigtig film, den har mere karakter af en god TV-special. TV stemningen skyldes ikke mindst den håndholdte "fluen på væggen"-stil, der får filmen til at ligne et reality show - godt hjulpet af den småkedelige, afblegede farvepalette. Det er selvfølgelig helt hensigten fra instruktørens side, men det havde nu været rart med en mere elegant indpakning. Det havde ikke gjort filmens budskab mindre ægte, se bare på Yes, Minister.

På trods af dette forbehold er In the Loop en absolut fornøjelig oplevelse, der kan nydes af alle, der nogensinde har stemt, eller set et indslag om en politisk skandale på TV.

Tilbage til 2009 oversigten
Tilbage til forsiden