Big-O

Instruktør
  • John Wells
Skuespillere
  • Meryl Streep
  • Julia Roberts
  • Chris Cooper
  • Ewan McGregor
  • Julianne Nicholson
Distributør
  • The Weinstein Company

Anmeldelse: August: Osage County

af David Bjerre

Da Weston familiens far, Beverly (Sam Shepard), går ud af døren og ikke kommer tilbage, vender de tre søstre, plus diverse vedhæng, tilbage til barndomshjemmet, for at tage hånd om situationen. Moderen, Violet Weston (Meryl Streep), er gennem årene blevet pillenarkoman, hun lider af kræft i munden og så er hun ellers en modbydelig, manipulerende satan af en tyran - i hvert fald på overfladen. Den ældste datter, Barbara (Julia Roberts) er på nippet til at blive skilt fra sin mand (Ewan McGregor), den midterste datter Ivy (Julianne Nicholson) er forelsket i - hov, det er en hemmelighed, men mon ikke det kommer frem undevejs? - og den yngste datter, Karen (Juliette Lewis), kommer slæbende med sin nye mand, den betydeligt ældre Steven (Dermot Mulroney). Læg dertil Violets søster Mattie Fae (Margo Martindale) og hendes mand Charles (Chris Cooper), samt den nye husholderske, Johnna (Misty Upham), der er af indiansk afstamning - gæt om det skaber kontrovers - og der er lagt i kakkelovnen til en familie-genforening af de mere dramatiske!

Jeg må tilstå, at jeg forventede mig en relativt tung oplevelse fra August: Osage County. En rigtig Oscar film, med stort O. Den slags, der nærmest kun består af 'Oscar'-klip, der kan bruges til at introducere skuespillerne med til prisuddelinger. Heldigvis viste filmen sig at være både sjov, chokerende og underholdende! Der er skænderier, der får væggene til at ryste og små intime momenter, men der er samtidigt en lethed i materialet. August: Osage County fremstår ikke som en film, der forsøger at bære hele verdens pinsler på sine skuldre... *host* 12 Years a Slave *host*.

Midt i det hele finder vi en iskold pragtpræstation fra Julia Roberts. Det er langt tid siden hun har brændt så meget igennem, og det er vel at mærke midt i et kor af  fremragende skuespillere, der leverer dybt underholdende, ægte og ærlige præstationer. Det eneste svage led er sjovt nok Oscar-nominerede Meryl Streep. Hun skaber sig mere end hun spiller. Ofte vælter hun bare rundt og laver ansigter! Heldigvis får hun det lidt under kontrol undervejs, men en subtil og troværdig præstation bliver det aldrig.

August: Osage County er intet mindre end en familie-katastrofe af Jerry Springer'ske dimensioner, men i stedet for trailer trash, er den befolket af Oscar-værdige skuespillere. Og det gør hele forskellen.

Tilbage til 2013 oversigten
Tilbage til forsiden